Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kelo-Cote Gél 6g

5.749 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 1740
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

A Kelo-cote termékcsalád, melyet hipertrófiás és keloidos hegek kezelésére fejlesztettek ki az Amerikai Egyesült Államokban, fő hatóanyaga a polisziloxán. A készítmény kapható 6, 15 és 60 grammos kiszerelésben kenhető gél formájában és 100 ml-es aerosol (spray) változatban is. Ez utóbbi rendkívül hasznos és praktikus gyermekek ill. égési sérülést elszenvedett felnőttek esetében, akiknek nagyon érzékeny vagy fájdalmas lenne a géllel történő kezelés.

A készítmények rendelkeznek természetesen európai uniós CE megfelelőségi tanúsítvánnyal (CE mark, medical device grade I.) és amerikai FDA (Food and Drug Administration) forgalomba hozatali engedélyekkel is.

A Kelo-cotee az orvosok és a betegek által már 1998 óta közkedvelt hegkezelő gél, amely klinikailag bizonyítottan csökkenti a heg nagyságát és mérsékli a fájdalmat, az elszíneződést és a viszketést. Hatékonya hegek kialakulásának megelőzésében is. Mindez nagymértékben hozzájárul az önbizalom helyreállításához.

A Kelo-cotee szilikon gél fő összetevője egy nagy molekulasúlyú polisziloxán gél (ugyanaz, mint pl. a közismert Zeradermw gélé), mely levegő hatására egy majdnem láthatatlan légáteresztő és víztaszító filmréteget képez a bőrön. Eredményesen kezelhetők a készítménnyel régebbi hegek is, bár ez esetben kissé hosszabb kezelési idővel és lassúbb javulással lehet számolni.

Friss hegeknél a gél alkalmazása legalább 3 - 4 hónapig - ill. mindaddig, amíg még javulás tapasztalható - ajánlott.

Régebbi hegeknél, ill. nagyobb kiterjedésű erősen roncsolódott bőr gyógyulása során kialakult keloidok esetében a kezelés akár 1 évig is eltarthat.

Egyre több orvos javasolja azt, hogy ismert, ill. akár feltételezett keloid hajlam esetén a szilikon gél kezelést megelőzésképpen már akkor ajánlott elkezdeni, amikor a varratszedés megtörtént, ill. a var leesett és a seb már teljesen záródott (főleg műtétek, ill. más, bőrt ért traumák után, mint pl. égési, baleseti vagy egyéb sérülések esetén).

A hipertrófiás heg, ill. a keloid kialakulása akár teljesen megelőzhető is lehetne ezekben az esetekben.

Legújabb szakirodalmi adatok szerint frissen kialakult atrófiás (sorvadt, bemélyedt) hegek esetében is javulást eredményezhet a készítmény alkalmazása, mivel a bőr

fibroblaszt sejtjeinek működését normalizálja.

Teljesen normális sebgyógyulási hajlamú személyek is alkalmazhatják, mert a Kelo-cotes szilikon gél általánosságban minden bőrön lévő heg esetén szebb esztétikai eredménnyel járó gyógyulást vált ki.

Bárki használhatja, semmiféle kellemetlen mellékhatása nem ismert, amennyiben a használati útmutatóban leírtak szerint alkalmazzák.